Hämeentien etnoruokakaupat

Otsikko
 
  Kaupat Kartta Etusivu Linkkejä Palaute Taustaa


Tämän sivuston olemassaolon oikeus nojaa siihen, että meillä Helsingin Kallion asukkailla ei ole moraalista oikeutta pitää näitä lukuisia herkkukauppoja pelkästään ominamme. Niistä on ehdottomasti levitettävä ilosanomaa kaikkeen muuhun maailmaan. Uskoakseni kyseiset kauppiaat ovat samaa mieltä.

Olen vuosikymmenet harrastanut syömistä. Useammastakin syytä tämä harrastukseni on kehittynyt viime aikoina siihen suuntaan, että teen yhä useammin ruokaa itse. Kun samalla kiinnostukseni erilaisiin etnisiin keittiöihin on jatkuvasti lisääntynyt, luulisi raaka-aineiden saatavuuden nousseen pikkuhiljaa ongelmaksi.

Mutta kun ei ole noussut. Sattuu nyt olemaan niin, että Helsingissä on yksi tietty muutaman hehtaarin suuruinen alue, jolla on runsaan tusinan verran erilaisia etnisiä ruokakauppoja, edustaen varsin laajaa aluetta maailman ruokakulttuureista. Tämän alueen määrittelee suunnilleen Hakaniemi, "Kurvi" ja niitä yhdistävä osa Hämeentietä, muutamine sivukatuineen.

Ja siis minä onnellinen satun asumaan tällä alueella, eikä minun koskaan tarvitse hankkiutua jonnekin laitakaupungin suurmarketteihin tai sensellaisiin saadakseni jotain pikku tarveainetta kokkauksiini. Kaikki kiva ulkomaanherkku on muutaman minuutin kävelyn päässä kotioveltani. Tämän ilon haluan nyt jakaa muidenkin kanssa. Tässä osto- ja suunnistusopas herkkusuille, joiden kulinaarinen mielenkiinto ulottuu kauas pienen makkaralandiamme ulkopuolelle.

Ilokseni sain houkuteltua tähän projektiin mukaan ulkoasuarkkitehdiksi graafikkoystäväni Eeron, joka sivumennen sanoen on parhaita tuntemiani kokkeja. Makuaistimuksia ei www kykene välittämään, mutta silmän ilothan ovat oleellinen osa aitoa gastronomiaa.

Pyrimme kehittämään tätä sivustoa edelleen ja jatkuvasti. Tulossa on ainakin tietoa etnisistä keittiöistä ja ruoanlaitto-ohjeita (katso myös: www.lintulaakso.net/reseptipankki/ ), ja muutakin asiaan liittyvää sitä mukaan kuin aihetta ilmaantuu.

Tuomo

Teksti ja koodaus:
Tuomo Lintulaakso
www.lintulaakso.net
Grafiikka:
Eero Raunio
www.wapaus.net